PRVENSTVO SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE ZA MLADE 2016. GODINE

· Nekategorizirano
Author

PRVENSTVO SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE ZA MLADE 2016. GODINE

            Troje najboljih SMŽ mladi 16U Sisku u prostorijama ŠD Siska u Capraškoj 12 u subotu 21. Svibnja 2016. godine, odigrano je prvenstvo Sisačko moslavačke žuapnije za mlade. Unatoč velikom broju prijava, od 25 kandidata, natjecanju je pristupilo samo njih 6.  Školske, obiteljske i druge obveze su desetkovale ovo natjecanje.

Unatoč tome, odigran je niz zanimljivih i kvalitetnih partija i turnir je bio odličan uvod u pripremni period za državna kadetska i juniorska prvenstva koja slijede u lipnju i srpnju. Slijede još dva odlična natjecanja (Amaterski turnir Sisak i turnir mladih Sveti Kvirin) i svakodnevni trenerski rad, koji bi trebao pripremiti sudionike za borbu na državnim prvenstvima.Mladi SMŽ 16

Prema očekivanju, Filip Radenić, glavni favorit natjecanja, osvojio je prvo mjesto sa svih 5 osvojenih bodova.

Drugo mjesto, nakon zanimljive borbe osvojila je Tereza Dejanović s 4 osvojena boda nakon pobjede u napetom izravnom susretu protiv trećeplasirane Petre Randić koja je osvojila 3 boda.

Četvrti je tragičar turnira Dorian Kablar sa dva osvojena boda. Iako je pružio odličan otpor pobjedniku, u odličnoj poziciji protiv Tereze mu je zazvonio mobitel a u potpunoj remi poziciji protiv Petre Randić pravi čak dvije teške pogreške i uspijeva izgubiti konačnicu raznobojnih lovaca. No, zato je dobio izgubljenu poziciju protiv Josipa Kapetanića.

Peto mjesto je neočekivano osvojio sedmogodišnji Lovro Hatvalić s jednim osvojenim bodom, nakon pobjede protiv Josipa Kapetanića.

Josip Kapetanić, koji je završio na začelju, prikazao je puno bolju igru od rezultata. No, prebrza igra mu se osvetila pa je na kraju propuštao sve što je mogao propustiti.

Već u četvrtak starta Amaterski turnir Sisak koji traje do nedjelje a za koji postoji veliki interes i gdje će se mnogi mladi, ali i stariji šahisti  moći boriti za nagrade i nove rejting bodove.

Filip Radenić pobjednik SMŽ mladi 16